Diáknap 2016

Iskolánkban 2005 óta minden év tavaszán a 11. évfolyam komoly megmérettetésre készül.
„Kicsiben” gyakorolják a demokrácia alapjait: eldöntik, hogy milyen kampány programot állítanak össze annak érdekében, hogy osztályuk jelöltjei legyenek az adott év diáknapján a „diákkirályok”. Minden osztály elkészít egy kb. 20-30 perces kampányfilmet, és bizony nem egyszerű eldönteni, hogy melyik ötlet a legjobb, a leginkább kameráért kiáltó. Ezután forgatókönyv készül, szereplőválogatás történik, és indulhat a forgatás. Szponzorokat kutatnak fel, hogy a kampánynapon különféle programokkal (zene, tombola, büfé) próbálják „meggyőzni” az iskola többi tanulóját arról, hogy csakis az adott osztály jelöltje lehet az IGAZI KIRÁLY.

Miután ebben a tanévben a 11.B osztály megnyerte a diákkampányt, április 22-én megrendezték a Jókai Gimi diáknapját. Az iskola vezetői jelképesen megkoronázták a kampánygyőztes királyi párt, és erre a napra átadták a hatalmat az iskola tanulói felett.
 

Programokkal és nevetéssel teli nap volt az a péntek.


Megrendezésre került egy régi, mára már elfelejtettnek hitt verseny, a Faqtusz kupa, mely egy sorversenyt takart. Az osztályokból 5-6 fős csoportok vettek részt a játékon, ahol különböző ügyességi, illetve játékos feladatokat kellett megoldaniuk együtt.

Emellett a nap folyamán egész napos volt a strandröplabda, foci, karaoke és a teqball.  

 A jó hangulatról és arról, hogy ne legyen csend a 11.A osztály egy tanulója gondoskodott.  A nap folyamán jégkásával tudták magukat hűteni a diákok és tanáraink, és az éhes hasak az ebéd elkészüléséig sült krumplival telhettek meg.


Az ebéd babgulyás volt „szénégető módra”, ami szerintem mindenki számára emlékezetes marad.

(szöveg: Szalai Evelin, fotó: Lovas Lilla)

Kampányvideó:
http://indavideo.hu/video/PAGE_of_Heroes_11A
https://www.youtube.com/watch?v=Kg3UiiqZI9s

Képek: