A két komáromi világbajnok sportlövőt köszöntötték

Fantasztikus világcsúccsal győzött Péni István, Vas Péter és Pekler Zalán a férfi kisöbű szabadpuska 50 méteres 3×40 lövéses számának csapatversenyében a 2017. júniusában, a németországi Suhlban rendezett junior sportlövő-világbajnokságon. Utóbbi két sportoló a Komáromi Jókai Mór Gimnázium tanulói. Péter most végzett a 12.B osztályban, és úgy gondoljuk, hogy nemcsak sport, hanem tanulmányi eredményére is joggal lehet büszke. Zalán szintén bizonyítja tanulmányi eredményével, hogy a lövészethez nem csak biztos kéz, hanem rendkívüli koncentrálóképesség is szükséges. A bajnokokat dr. Molnár Attila polgármester a Városházán köszöntötte.
Ahogy azt korábban a kemma.hu is megírta Péni István, Vas Péter, Pekler Zalán alkotta trió 3512 kört ért el, 31 körös, óriási fölénnyel lett világbajnok a második és harmadik helyen végzett horvát és finn csapat előtt. Az új világcsúcs 8 körrel adta át a múltnak a kínai csapat 2013-as kimagasló eredményét.
A magyar puskások (aki közül Pekler Zalán és Vas Péter a komáromi Finomító SLK versenyzője, és gimnáziumunk tanulói) komoly bravúrt bemutatva jutottak be mindhárman az egyéni nyolcas fináléba. Vas Péter 1167 körrel a hatodik, Pekler Zalán pedig 1166-tal a hetedik legjobb eredménnyel kvalifikálta magát a világ 8 legjobbja közé. A döntőben egyéniben mindegyik versenyzőnknek hiányzott egy kis plusz a dobogóhoz, így Vas az ötödik, míg Pekler a nyolcadik helyen zárta a számot.
Gratulálunk a bajnokoknak!

Képek: