Öröméneklés

A „Zene világnapja” alkalmából öröméneklésen vett részt a Jókai Gimnázium Énekkara.
1975-ben, Yehudi Menuhin, a világhíres hegedűvirtuóz kezdeményezésére október elsejét az UNESCO a Zene világnapjának nyilvánította. Ezen a napon minden évben a világ minden pontján zenével ünnepelnek énekhanggal, vagy hangszerrel.
Már 3. alkalommal kaptunk meghívást a Komáromi Szent Imre Iskola által szervezett tér-zenélésre, amelyen 300 diák (kicsik és nagyok egyaránt) énekelt együtt a Városháza előtt. A vendégkórus (a 60 tagú gyermekkar) Budapestről érkezett. Idén 34 7. osztályos énekkarossal vettünk részt az ünnepen.
A budapesti gyermekkar gyakorlására érkeztünk meg, majd kérték, hogy velük együtt tartsuk a próbát. Eközben egyre több és több kórus érkezett meg és foglalták el a helyüket. A szervezők köszöntötték az összegyűlt énekes diákokat és Polgármester Urat, majd felcsendültek a magyar népdalok. A magyar népdalcsokor után kánonokat énekeltünk, majd egy kicsit könnyebb műfajjal folytattuk: a Republic – Erdő közepében és a Kávészünet – Itt van az ősz ismert slágerei hangoztak fel. A finálét követően - „A zene az kell” – közös fényképezés zárta az ünnepet. Szeretnénk jövőre is részese lenni a 300 tagú énekkarnak, hogy közösen ünnepelhessük a Zene ünnepét!
Köszönjük szépen Zágonyi Andrea osztályfőnök tanárnőnek és Farkas-Páll Bea tanárnőnek, hogy elkísértek minket ezen a szép, napsütése őszi délutánon!
Illyés Rita karvezető