Tornaterem átadás

BESZÁMOLÓ

az EFOP-4.1.3-17-2017-00114-es számú,

„A Komáromi Jókai Mór Gimnázium tornatermének felújítása” című projekthez

 

2017-ben a Tatabányai Tankerületi Központ pályázott intézményünk számára, tornatermünk felújítására.

Tornatermünk maximális kihasználtsággal működik a tanév minden napján. Nemcsak a testnevelésórák és a délutáni iskolai sportköri foglalkozások zajlanak itt, hanem az összes nagy rendezvényünk (nemzeti ünnepek, szalagavató, gólyabál, Jókai-nap megnyitó, egyéb előadások), mivel nem rendelkezik intézményünk 500 főt befogadó aulával. Bevételeinket gyarapítjuk a terem külső sportegyesületeknek való kiadásával, ami minden hétköznapot érint az esti órákig, de akár még a nyári szünetet is.

A tornateremben, ahogy a többi épületrészben, régóta nem folyt felújítási munka, a parketta szerkezete bizonytalanná vált, aljzata nem jelentett már biztos alátámasztást, felpúposodott a felázások miatt, a terem műszaki állapota elavult. A lámpatestek is cserére szorultak. A terem oldalfalain a vakolat felázások következtében levált.

Szükséges volt tehát a korszerűsítés, amelyet évek óta jeleztünk a mindenkori fenntartónknak, ill. működtetőnknek.

felújítás előtt felújítás után

A kivitelező a Royal Nexus Kft. volt, amely cég a következő munkálatok elvégzését nyerte el és végezte el módosított határidőn belül:

  • lámpatestek cseréje
  • parketta felszedése, aljzat előkészítése, mozaikparketta fektetése, csiszolása, lakkozása vonalfestése
  • vakolat javítása
  • belső falfestés

Az elnyert összeg (24,51 millió forint) azonban nem bizonyult elegendőnek. 5,5 millió forint összegű forráshiány állt fent, amelyet a Komáromi Önkormányzat biztosított iskolánk részére, amit nagyon köszönünk.

A felújítási munkák 2018. augusztus közepén kezdődtek és november elején fejeződtek be. A műszaki átadásra 2018. november 13-án került sor, az ünnepélyes projektzáró pedig 2018. november 19-én zajlott.

 

Ezúton is köszönjük még egyszer a támohatást!

 

Komárom, 2019. január

 

 

Udvardyné dr. Mühlenkampf Erika
intézményvezető