Sítábor 2018

Sítábori beszámoló

Mi más kovácsolná össze egy társaságot, mint egy sítábor?

A mi iskolánk méltán híres sítáboráról, ugyanis mi, gyerekek órákat vagyunk képesek mesélni az itt történtekről. Kezdve az indulás napján lévő izgalmunkról.

-„Vajon mindent elraktunk?” –sokunkat foglalkoztatott ez a kérdés. Majd az érkezés pillanatában, amikor magunkra voltunk hagyva hatalmas csomagjainkkal rá jöttünk, hogy talán még túl sok minden is van abban a bőröndben. Szerencsések vagyunk, kitűnő tanáraink mindent gondunkat/bajunkat megoldották, támogattak, ha éppen túl meredeknek tűnt a pálya, vagy ha éppen a nyelvi különbségek végett nem tudtuk kibogozni, hogy mit is kérjünk az étteremben. Az idő is kedvezett nekünk. Javarészt napos, tiszta időnk volt, ami nagy segítség egy síelő vagy éppen egy snowboardozó számára, mint az, hogy szinte tökéletes pályákon síelhettünk. Hatalmas élvezetet nyújtott reggel lenézni a sima pálya tetejéről majd összeszedve minden erőnket lesiklani azon. Negyedik nap, és mégis érezhető változás történt sítudásunkon, napról-napra jobb és jobb. Megfáradtan, 5 óra síelés után megkönnyebbülésnek éreztük, ahogy lecsatoltuk lécünket, levettük bakancsunkat majd vissza indultunk a szállásra. Barátságos kis hely, gyönyörű kilátással a tóra ahova szívesen jártunk nap, mint nap. Fáradtságunkat levezethettük még a szálloda fürdő részén is, ahova rengeteg vidám és élénk emlék köt minket. Mozgalmasan telt minden napunk, egyik élmény a másik után, és lassan azt vettük észre, hogy egy összeszokott csapat lettünk. Hat nap, mégis elég arra, hogy barátságok szövődjenek, melyek talán életre szólnak.

Csak megköszönni tudom, hogy részese lehetek ennek a csodának, és köszönet drága tanárainknak: Szűcs és Deák tanár úrnak, akik egy-egy vicces szólásukkal mindig mosolyt csaltak az arcunkra.

Gerlitzen, 2018.február 15.

Szentirmay Anna

9.B osztályos tanuló

Képek: