Jókai Legerősebb Embere 2016

Ki a Jókai Legerősebb Embere?

Iskolánkban idén 15. alkalommal rendeztük meg a Jókai Legerősebb Embere vetélkedőt március 31-én. Minden évben nagy izgalommal készülnek az osztályok a fizikai megmérettetésre, latolgatják az esélyeket, talán – titokban – még fogadásokat is kötnek. Van olyan diák, aki komoly erőnléti edzésen vesz részt, hogy a legjobb formáját hozza, mások bíznak a szerencséjükben.
Az ügyességi sorversenybe iskolánk minden osztálya nevezett csapatokat.
- A Solum Kft-től 90 kg burgonyát kaptunk, ezt kellett a csapatoknak a kijelölt úton egyik pontból a másikba eljuttatniuk. Elsősorban az időt mértük, hogy melyik csapat a leggyorsabb. Külön értékeltük a 7-10. és a 11-12. évfolyamosokat – tájékoztatott Pőcze László testnevelő tanár úr, a verseny szervezője.


Aki a tanulók közül a csapatversenyben nem vett részt, a Gól című filmet tekinthette meg, amely Santiago Munez, a Newcastle United játékosának küzdelmét mutatta be a mexikói bevándorlófiú hétköznapi életétől a sztárcsapatba kerülésig.
A felsőbb évfolyamosok közül a 11.B osztály bizonyult taktikásabbnak, gyorsabbnak, míg a kisebbek közül a 10.B szerepelt a legjobban.
A versenybe 15 egyéni induló is nevezett. Nekik erőnléti feladatokban kellett bizonyítaniuk, hogy méltóak a gimi legerősebb embere címre.
Végül az egyéni indulók között kivételesen két győztest hirdettek: Tóth Barnabás 11.B osztályos tanuló megérdemelten nyerte el a Jókai Legerősebb Embere címet, de az egyetlen női induló, Németh Nikolett 12.A osztályos tanuló is megdolgozott a Jókai Legerősebb Hölgye címért. Az alsóbb évfolyamosok között Maksimčuk Valentín 8.A osztályos tanuló lett a legerősebb.
A nyertesek nem csak oklevelekkel és kupákkal lehettek gazdagabbak – meg persze élményekkel –, hanem strand-, mozi- és gokartbelépővel, sárkányhajózási lehetőséggel, tortával, gyümölcsökkel megrakodva hagyhatták el a küzdelem színterét.