A fegyvermester

A 11.A osztályos Pekler Zalán valóban a fegyver mestere! Zalán – az idén gimnáziumunkban végzett Vas Péterrel együtt – jónéhány éve a sportlövészet szerelmese. Többször indultak együtt (más csapattagokkal kiegészítve) csapatbajnokságokon. Legutóbb ez év júniusában a németországi Suhl-ban megrendezett Junior Sportlövő Világbajnokságon a férfi kisöbű szabadpuska 50 méteres 3×40 lövéses számának csapatversenyében világcsúcsot javítva nyert aranyérmet csapatuk.

Zalán azonban nem pihenéssel tölti az iskolai nyári szünetet. Júliusban már a Bakuban megrendezésre került európa-bajnokságon mutatta meg, hogy nemcsak remek csapattárs, hanem egyéniben is rendkívüli teljesítményre képes. 23-án a  Pekler Zalán, Vas Péter valamint Kovács Csaba alkotta trió a 60 fekvő versenyszámban bronzérmet kapott.
Ugyanebben a számban Zalán egyéniben is fantasztikus teljesítményt nyújtott, majd világcsúcs  eredménnyel aranyérmet szerzett!
Azt is gondolhatnánk, hogy Zalán ezután elégedetten hátradőlve élvezte a jól megérdemelt sikert - de nem így volt. Két nap múlva, 25-én a 3*40 lövéses összetett versenyszámban, elképesztően izgalmas döntőben a dobogó második fokára állhatott!

Hadd idézzük itt a Magyar Sportlövők Szövetsége által készített telefonos interjúból Zalán saját szavait:
"Legfőbb célom a bakui versenyen az Ifi olimpiai kvóta megszerzése volt, ami sikerült. Ezt egy nagyon felszabadult örömteli versenyzés követte, melynek minden egyes lövését élveztem, leginkább a döntő pillanatait. Az pedig, hogy világcsúccsal végeztem, hab volt a tortán. A csodás napot ma megkoronáztam egy ezüstéremmel az összetett versenyszámban, pedig az alapversenyben nagyon kellett küzdenem, hiszen extrém körülmények között versenyeztünk.
Köszönöm a gratulációkat!"

Pekler Zalán (The szuper boysmiley)

Zalán igazán Szuper Boy! Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy már az 5. évet végezte el gimnáziumunkban. Fantasztikus teljesítménye egy igazi jó tanuló-jó sportoló eredményeit tükrözi. A következő tanévben már az érettségire készül, és reméljük, hogy ott is remekleni fog. Gratulálunk eddigi teljesítményéhez, és bízunk benne, hogy a későbbiekben is sikereket fog elérni mind sportolóként, mind fiatal felnőttként.
Zalán! A gimi szeptemberben büszkén visszavár!

Képek: