Elsősegélynyújtó Verseny & Mentők Napja

Területi Elsősegélynyújtó Verseny

2018. május 4.-én iskolánkból két csapat indult a Magyar Vöröskereszt szervezésében megtartott Területi Elsősegélynyújtó versenyen. A verseny a szőnyi művelődési házban, a mentőállomáson, és ezek környékén zajlott. Több állomáson mérhették össze a diákok a tudásukat. Volt ahol tesztfeladatot kellett kitölteniük a Magyar Vöröskereszt történetéről, volt ahol újraélesztést kellett bemutatniuk, vagy baleseti sérültet ellátniuk. A csapatok jól szerepeltek, tanulóink ügyesen oldották meg a feladatokat. A „MEGMENTŐK” csapata elhozta az első helyet, és ezzel bejutott a verseny következő fordulójába.

 

Megyei Elsősegélynyújtó Verseny

2018. május 19.- én a „Megmentők” csapata Tatabányára utazott, ahol a Vértes Center adott otthont a Magyar Vöröskereszt szervezésében megtartott Megyei Elsősegélynyújtó versenynek. A szervezők kitettek magukért, színvonalas, érdekes, és egyben tanulságos versenyen vehettünk részt. Diákjaink ismét jól szerepeltek (III. helyezés), bár az Országos versenyre nem jutottak tovább. A tanulók jól érezték maguk, tudásuk, tapasztalatuk bővült az elsősegélynyújtás terén.

 

Mentők Napja

2018. május 17.-én a Mentők Napja alkalmából a komáromi Mentőállomás nyílt napot szervezett, melyen iskolánk 2 osztállyal (8/A, 9/B) vett részt. A tanulók megismerkedtek a mentőállomás működésével, kipróbálhatták a mentéstechnikai eszközöket, elsajátíthatták az újraélesztés lépéseit, beszállhattak mentőautóba, láthattak motoros mentő és mentőkutya bemutatót. A diákok érdeklődéssel hallgatták a beszámolókat, és eleinte félve, később bátran próbálgatták az eszközöket. Tanulságos programban volt részük.

Képek: